Kuidas teha tärklist

riivitud kartul
Selle katse idee sai teoks, kui oli plaan õhtusöögiks teha köögiviljakotlette, sest riivitud porgand oli juba külmkapis olemas. Juurde tuli riivida vaid kartul. Niisiis riivisin kartuli, valasin peale vee ja jätsin korraks seisma ning enne kurnamast tuligi mõte, et miks ma selle vee kraanist alla peaks laskma? Sellega saab ju lastele näidata, mis on tärklis ja kust see tuleb.   riivitud kartul Valasingi vee läbipaisvasse kannu ja juba pildistamise ajal hakkas kannu põhja tekkima valge kiht. Poole tunni pärast oli kiht juba korralik.
                        Nüüd valasime ikkagi vee kraanikausist alla ja panime tärklise taldrikule kuivama. Toatemperatuuril kuivatamine võtab aega.   Tärklis oli valmis umbes ööpäev hiljem. Siis uurisime veel poetärklist (poe oma on valgem) ja enda tehtut ning tegime kisselli. Võin öelda, et enda tehtud tärklist läks tarvis natuke rohkem, kui ma poe oma oleks pannud (kaks kuhjaga supilusika täit 1 liitri kohta), aga töötas ja kissell sai valmis.

You Might Also Like

Kommenteeri

etEstonian